top of page

Yoga is de grootste uitdaging die het leven bieden kan. 

Steeds weer de aandacht naar binnen brengen in een leven dat je naar buiten trekt.

Er is geen betere yoga oefening dan het leven zelf.

Na meer dan 10 jaar als sportdocent bij verschillende sportscholen te hebben gewerkt zocht ik meer.

Niet alleen maar fysiek bezig zijn maar leren luisteren naar mezelf, mijn grenzen respecteren.

Dit aan anderen over te brengen geeft me zoveel voldoening dat ik in 2012 ben gestart met het geven van yogalessen en meditaties aan een brede doelgroep.  

Jolanda Zwemer​

In maart 2012 is Jolanda Zwemer gestart met haar yogastudio in Leidschenveen, momenteel geeft ze lessen op locaties in Leidschenveen en Zoetermeer.

 

Tijdens de lessen staat persoonlijke aandacht en begeleiding voorop, daarom wordt er les gegeven in kleine groepen.De lessen zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun lichaam soepel en ontspannen te maken, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar de stilte in zichzelf, naar innerlijke rust en een gevoel van geluk.
Maar hoe doe je dat in deze drukke wereld waarin we zo veel van elkaar verwachten?

Een wereld waarin we gevangen zitten in onze eigen gedachten en gevoelens, welke zich uiten in lichamelijke klachten, concentratieproblemen, vermoeidheid en onbalans.

De integrale yoga wordt gedaan in deze wereld van tegenstellingen en uitdagingen, om de individuele grenzen te verleggen en te transformeren naar een andere staat van zijn.
 

​Het gaat bij onze vorm van yoga niet om de perfect uitgevoerde houding maar om de ervaring er van.
De yoga houdingen zijn een middel om je bewust te maken van de werking van de houdingen in het eigen lichaam en dit zelf te voelen / ervaren.
Bewust ademen, de adem volgen door de houdingen heen en dit te gebruiken om je te concentreren en spanningen los te laten, te ontspannen. Het gaat om gerichte aandacht en observatie van jezelf. Je zelf leren kennen en ervaren.

Puur Prana heeft als doelstelling om vanuit zelf opgedane ervaringen de mensen mee te nemen in deze ervaringsreis, het Avontuur van Bewustzijn.

 

Het geheim

van de dingen,
-de waarheid-
is erboven,
erbinnen,
eronder,
maar nooit
aan
de oppervlakte.


Sri Aurobindo

 

bottom of page